Kontakti

Berģu iela 116,
Rīga, LV - 1024
astmaalergija@inbox.lv

Lapa apskatīta
Šodien: 387
Pavisam: 3031679

8. jūlijs – Pasaules alerģijas diena.

Latvijas Astmas un alerģijas biedrība jau četrus gadus  sadarbojas ar Neutral produktu ražotāju,  piedāvājot risinājumus, kā pasargāt sevi no alerģijas. Par skaistu tradīciju kļuvusi Pasaules alerģijas dienas atzīmēšana: 2009. gadā tika mēģināts uzstādīt garākās veļas virves rekordu, 2010. gadā parakstīta krāsaina petīcija un gaisā palaisti tūkstošiem krāsainu balonu.

Mūsu kopīgās darbības mērķis ir izglītošana - vēlamies informēt sabiedrību par veidiem, kā padarīt apkārtējo vidi drošu un kā samazinātu alerģijas rašanās risku.  Mūsu mājas lapā atrodama plaša informācija par šiem jautājumiem, savukārt  Neutral mājas lapā www.neutral.lt/lv atrodami dažādi vērtīgi padomi, kā arī nealerģisku mazgāšanas, tīrīšanas un ādas kopšanas līdzekļu apraksti.  Kompānijas izstrādājumi saņēmuši Ziemeļeiropas ekoloģisko zīmi („Gulbis“).

Uzskatām, ka ir svarīgi diskusijā par alerģiju spēles formā iesaistīt arī jūtīgāko sabiedrības daļu – bērnus. Tieši viņiem nāksies dzīvot pasaulē, kurā alerģija ir daudz biežāka problēma, nekā tas bija agrāk.

Līdzīgi kā katru gadu, arī šogad atzīmēsim Pasaules alerģijas dienu ar bērnu zīmējumu konkursu "Kā es redzu alerģiju?". Darbus konkursam varat iesūtīt līdz 31. augustam. Galveno balvu – atpūtu ģimenei nedēļas nogalē Tartu  - saņems tā zīmējuma autors, kura darbam būs vislielākais balsu skaits. Nākamie 15 vietu ieguvēji saņems Neutral dāvanu komplektus.

Konkursa noteikumi, apraksts un dalībnieku reģistrācija: http://www.neutral.lt/par-konkursu

Latvijas Astmas un alerģijas biedrības vadītāja Rita Paeglīte aicina piedalīties un atbalstīt šo akciju.