Kontakti

Berģu iela 116,
Rīga, LV - 1024
astmaalergija@inbox.lv

Lapa apskatīta
Šodien: 268
Pavisam: 3031560

Bronhiālās astmas slimnieku apmācību kabinets “Gaiļezerā”

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" darbu atsācis specializēts kabinets bronhiālās astmas un HOPS (hroniskas obstruktīvas plaušu slimības) slimnieku apmācībai un konsultēšanai.

Viens no svarīgākajiem kabineta uzdevumiem ir pacientu izglītošana un apmācība. Kabinetā strādā speciāli apmācīta medicīnas māsa un trīs sertificēti pneimonologi, kas sniedz pacientiem informāciju par astmas un HOPS izcelsmi, norisi, kā arī iespējām sadzīvot ar slimību.

Speciālisti arī dod padomus un informē par medikamentozo palīdzību smēķēšanas pārtraukšanai un par astmas un HOPS ārstēšanā lietojamajiem medikamentiem. Tāpat pacienti tiek apmācīti inhalatoru lietošanā un maksimumplūsmas mērītāju lietošanas apmācībā slimības norises kontrolei.

Kabinetā tiek veikta arī spirometrija, bronhu dilatācijas tests un cita papildu diagnostika plaušu slimību gadījumos, nepieciešamības gadījumā pacientus nosūtot uz papildu izmeklējumiem un ārstēšanu gan ambulatori, gan arī - sarežģītākos un smagākos gadījumos - stacionārā.

Īpašu uzmanību savai veselībai RAKUS mediķi aicina pievērst pacientiem ar nestabilu astmas vai HOPS norisi, biežiem slimības uzliesmojumiem, kā arī pacientiem ar pirmreizēji diagnosticētu bronhiālo astmu vai HOPS.

Kabineta apmeklējumam nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Apmācība pie medicīnas māsas ir bez maksas, bet par pneimonologa konsultāciju jāmaksā valsts noteiktā pacienta iemaksa - trīs lati.

Speciālista konsultācijai iepriekš ir jāpiesakās.
www.medicine.lv