Pārtikas alerģija – tas vēl nav tiesas spriedums

16 gadu vecumā man uzstādīja diagnozi: alerģija pret sadzīves putekļiem, kaķiem, suņiem, kā arī pārtikas aleģijas, kuras aizliedza man ēst visus sarkanos augļus un dārzeņus, kauleņus un sēkleņus, citrusus, maltos miltu produktus, saulespuķu sēkliņas un eļļu, kā arī medu. Neieteica šokolādi un kūpinājumus. Tas skanēja kā tiesas spriedums.
Tajā pašā dienā atteicos no visa, ko ēdu pirms tam, mana ģimene, mani draugi un klasesbiedri mani atbalstīja, ģimene atteicās arī no tiem produktiem, draugi izvairījās ēst manā klātbūtnē to, ko  es nedrīkstēja. Visgrūtākais bija baltie milti un augļi - no tiem varēju ēst tikai banānus, vīnogas bez kauliņiem un vēl dažus ļoti eksotiskus augļus.
Ģimenei par izbrīnu, es kā pieaudzis cilvēks bez čīkstēšanas un želošanās strikti ievēroju jaunos dzīves likumus. Neēdu nevienu produktu, kuru nedrīkstēju. Morāli tas bija ļoti grūti, bet es sapratu, ka tā ir mana organisma īpatnība. Es uztvēru to tā, ka es mainu savus ēšanas paradumus, lai būtu vesela. Es atradu arvien jaunas receptes un gatavoju mājās ļoti daudz, izmantoju produktus, kurus es drīkstu un nejutos apdalīta, tie garšoja arī manai ģimenei un draugiem! Es tikai palīdzēju savam ķermenim justies labāk, dzīvoju manam ķermenim atbilstošu dzīvesstilu. Nejutos slima.
Paralēli ārstējos ar vairākām metodēm, vienu turpinu joprojām.. Un rezultāts nebija ļoti ilgi jāgaida, tagad man ir 22 gadi un vairākas alerģijas ir izzudušas! To izskaidrot ir ļoti grūti, bet domāju, ka mana pašaizliedzīgā atturēšanās un pozitīvais dzīvesskatījums, uztvere, ka neesmu slima, bet tikai sekoju līdzi jauniem dzīves noteikumiem ļāva manam organismam atpūsties no tā, kas viņam nepatika. Šobrīd es atkal atsāku pa maziem solīšiem ēst baltos miltus, augļus un dārzeņus, izņemot zemenes un mazos mandarīnus, saulespuķu sēkliņas, eļļu. Tie ir vienīgie izņēmumi, kas ir palikuši no pārtikas produktiem. Jūtos laimīga un baudu katru kumosu, tagad jūtu īstu ēdienu garšu, novērtēju katru garšas niansi. Šie ēšanas ieradumi manu uzturu ir padarījuši veselīgāku- man garšo vairāk rupjmaize, ēdu putras, makaroni un pelmeņi manī neizraisa baudas sajūtu, no desām un šķiņķiem esmu atteikusies un vairāk arī negribas. Vairāk novērtēju augļu un dārzeņu garšu un ikdienas nepieciešamību pēc tiem.
Tas arī ietekmēja manu tālāko dzīvi tādā veidā, ka šobrīd arī studēju RSU 3.kursā, studiju programmā „Uzturs”, vēlos arī specializēties tieši alerģisko slimnieku uzturā. Jo es zinu, cik tas ir grūti un zinu, cik svarīgi ir zināt ne tikai to, ko nedrīkst ēst, bet arī to, ko drīkst un kā drīkst ēst!
Ja kādam ir vēlme man uzdot jautājumus, gūt informāciju par piemērotāku uzturu vai morālu atbalstu, var droši man rakstīt personīgi lasma_laksa@inbox.lv .
                                                                                                                                       Lāsma